Suomen poliisille lisää resursseja

Suomen poliisille lisää resursseja

Viime syksynä sisäministeri Kai Mykkänen tyrmäsi ehdotuksen, jonka mukaan poliisien määrä tulisi korottaa 7 200:sta 8 000:een. Laskelmien mukaan 800 lisäpoliisin palkkaus olisi maksanut 50 miljoonaa euroa vuodessa. Mykkänen ei pitänyt poliisien kymmenen prosentin korotusta mahdollisena nykyisessä taloustilanteessa.

Tälle vuodelle hallituksella kuitenkin riitti jaettavaa 127 miljoonan euroa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoon sekä reilu 32 miljoonaa vastaanottokeskuksen asiakkaille maksettaviin tukiin. Samaan aikaan suomalaisia pelastusviranomaisia, nuoria, veteraaneja ja nälkäisiä kyykytetään urakalla.

Tammikuussa 2019 julkistettiin Iltalehden ja Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) poliiseille teettämän kyselyn tulokset. Kyselyyn vastasi yli 2 600 poliisia, ja julkitulleet ongelmat ovat hirvittävää luettavaa.

Poliisien loppuun palaminen on yleistä, ja tehtäviä joudutaan työvoimapulan vuoksi jättää tekemättä ja rikoksia selvittämättä. Kyselyyn vastanneet poliisit kysyivät, mitä pitää tapahtua ennen kuin ongelmiin herätään?

Minä kysyn, miten monen suomalaisen täytyy vielä kuolla tai joutua raiskauksen tai muun seksuaalirikoksen uhriksi ennen kuin ongelmiin tartutaan? 97 prosenttia kyselyn vastaajista oli sitä mieltä, että nykyinen poliisimäärä ei ole riittävä. Kentältä kuuluva ääni todella hälyttävä. Jo marraskuussa SPJL vaati maahan lisää poliiseja, koska Suomessa jää vuosittain jo noin joka kymmenes hälytystehtävistä hoitamatta.

Maahanmuutto ja sen aiheuttavat ongelmat on saatava Suomessa hallintaan, jotta voimme välttyä Ruotsin kaltaiselta kaaokselta, jossa väkivaltaiset jengit tappelevat keskenään ja autoja poltetaan lähiöissä. Yksi tärkeä keino tilanteen hallintaan saamiseen on poliisien määrän välitön lisääminen. Poliisin lisäksi myös muiden pelastusviranomaisten resursseja on lisättävä, jotta ihmisten turvallisuus voidaan Suomessa taata.

Micael Westerholm (ps.)
eduskuntavaaliehdokas
Mustasaari

admin